Romana Engleza

Solicită o ofertă
de preț

Istoricul Companiei Novatik

2022

Inaugurare Novatik NATURA | prima linie de producție pentru țiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică din România.

Octombrie - compania deschide prima linie de producție pentru țigla metalică cu acoperire de rocă vulcanică din România: Novatik NATURA. În cei trei ani de la lansarea brandului Novatik NATURA, compania a realizat pași importanți și a investit în utilaje de producție performante. Noua generație de profile Novatik NATURA beneficiază de o protecție anticorozivă îmbunătățită. Stratul de protecție multiface® reprezintă un tratament performant aplicat oțelului, fiind un etanșant multifuncțional aproape invizibil aplicat pe benzile de oțel galvanizat la cald (ZnMg).

2021

Octombrie – Se lansează un nou profil din gama Novatik METAL: KOLAJ. Profilul KOLAJ beneficiază de cele mai recente inovații Novatik, care sub aspectul unui colaj de calități și caracteristici speciale, reprezintă un produs cu design premium, ce stabilește un nou standard de calitate pe piața învelitorilor din Europa.

Acoperișul Novatik METAL KOLAJ vine ca o nouă opțiune pentru arhitecți și designeri, conturând în mod evident noile trenduri din domeniul acoperișurilor și aducând un plus, mai ales construcțiilor noi, care vizează proiecte moderne realizate în stil minimalist.

2020

Iunie – Din dorinta de a mentine un nivel ridicat al calitatii, de a extinde si perfectiona portofoliul de produse, compania decide să facă un up-grade profilului sau emblemă: Novatik METAL SLATE. S-a redesenat profilul astfel încât modalitatea de instalare sa poata fi aleasa in functiede stilul architectural.

Totodata, compania lanseaza un nou profil in gama tiglelor metalice cu acoperire de roca vulcanica: Novatik NATURA STONE, profil creat din dorinta de a dezvolta noi stiluri de acoperis si de a reinterpreta imaginea inconfundabila a acoperisurilor traditionale din piatra. In aceeasi luna, gama standard Novatik METAL se extinde. Astfel profilele SLATE si WOOD devin disponibile si in variant High Coat. Se introduce noua varianta de acoperire FROST disponibila pentru toata gama tiglelor metalice Novatik METAL. Caracteristici thenice acoperire FROST: otel cu strat de protective de Zn 275 g/m psi acoperire Polyurethan min. 60 microni, cu protective Epoxid min. 7 microni pe fata inferioara a tiglei, garantie estetica 20 de ani si garantie tehnica 40 de ani.

2019

În luna august compania își schimbă denumirea din Final Distribution în NOVATIK SRL. Schimbarea numelui companiei a facut parte din strategia de comunicare și rebranding, această schimbare marcând 15 ani de la înființare și 8 ani de la statutul de trader la cel de producător. Practic, această decizie a venit odată cu împlinirea a 15 ani de activitate pe piața sistemelor de învelitori din România și 8 ani de la lansarea propriului brand: Novatik. A fost momentul oportun de a începe o nouă filă în istoria companiei, scopul principal fiind acela de a transforma brandul Novatik în cel mai puternic brand din România de pe piața acoperișurilor premium.

În luna septembrie compania lansează un nou produs: Novatik NATURA, tigla metalica cu acoperire de rocă vulcanică. Cei 15 ani de experiență în comercializarea învelitorilor modulare cu acoperire de piatră ne-au dat încrederea și cunoștințele necesare pentru a dezvolta propria țiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică. Practic, această decizie a venit odată cu împlinirea a 15 ani de activitate pe piața sistemelor de învelitori din România și 8 ani de la lansarea propriului brand: Novatik. În urmă cu 15 ani, când compania a adus pe piața din România prima țiglă metalică cu acoperire de piatră, nu mai exista un produs similar. A fost nevoie de câțiva ani în care compania a educat piața și a impus o nouă nișă pe piața sistemelor de învelitori din România. Practic pentru acest tip de produs, noi am fost cei care am creat piața și am dezvoltat cererea.

2018

În luna ianuarie, brandul NOVATIK a devenit sponsor al echipei de handbal feminin CSM Bucuresti, câștigătoarea Ligii Campionilor în anul 2016. Performanța este cuvântul care definește cel mai bine echipa CSM București, parteneriatul încheiat venind ca o încununare naturală a unor sinergii și valori comune. Performanța este cea care a propulsat Final Distribution în business-ul cu acoperișuri și tot ea este cea care o menține în topul companiilor de profil.

Interviu Conferința de Presa - 24 ianuarie 2018

În perioada 29 ianuarie – 2 februarie, brandul NOVATIK a participat la expoziția BUDMA 2018 – Târg Internațional de Construcții, HVAC, Amenajări și Arhitectură - cel mai mare eveniment de business pentru Industria de Construcții din Polonia (Poznan). Timp de 4 zile, cele patru profile Novatik - Classic, Slate, Wood și Click - au fost expuse în pavilionul dedicat sistemelor pentru acoperișuri.

2017

În luna februarie, compania lansează Novatik SLATE. Noul profil a fost creat pentru a îmbina aspectul deosebit al ardeziei naturale cu avantajele unui material de construcție robust, modern și ușor. La sfârșitul lunii mai, Final Distribution lansează un nou profil - Novatik WOOD. Frumusețea naturală a acoperișului din șindrilă este recreată cu Novatik Wood, păstrând toate avantajele unui acoperiș metalic (rezistență sporită la coroziune, acoperiș solid și durabil, greutate redusă).

2016

În luna martie, se lansează tabla prefălțuită Novatik CLICK, un produs în trend, la mare căutare pe piață locală. Tabla prefălțuită are un domeniu de aplicabilitate mai vast, fiind des întâlnită în arhitectura modernă și contemporană, și mai ales în vestul Europei.

2014

În luna aprilie, Final Distribution lansează un nou produs – Novatik AVANGARDE, prima țiglă metalică postpainted produsă în România.

În luna februarie, brandul NOVATIK a participat timp de patru zile la cea mai importantă expozitie internațională pentru acoperișuri din Europa „ROOF & TIMBER 2014”, Koln, Germania.

2013

În septembrie 2013, compania FINAL DISTRIBUTION a primit Premiul “Exportatorul anului 2013 în piața materialelor de construcții” în cadrul Galei Business Construct.

2012

În luna iunie, se deschide cea de-a doua linie de producție, demarând astfel producția ţiglei Novatik, prima țiglă metalică în panouri mici fabricată în România. În cea de-a doua jumătate a anului 2012 s-au concretizat primele exporturi în Slovenia, Franța și Spania. În prezent brandul Novatik se vinde atât pe piața internă cât și pe cea externă. În septembrie 2012, Final Distribution obține certificarea Sistemului de Management al Calității, conform standardului ISO 9001. Acesta este o dovadă a angajamentului pentru calitate, a existenței unei organizații cu obiective orientate spre satisfacția clienților și îmbunătățirea continuă a activității.

2011

În februarie, se deschide prima linie de producție în Băicoi-Prahova. Final Distribution intră puternic pe segmentul de producție printr-un brand propriu de jgheaburi și burlane – NOVATIK.

2010

În a doua jumătate a anului, compania demarează proiectul Novatik și investește în utilaje performante pentru producția de jgheaburi și burlane.

2006

Final Distribution a preluat distribuția țiglelor metalice cu acoperire de piatră naturală GERARD și a membranelor pentru acoperiș și fundații DELTA, devenind reprezentant exclusiv în România.

2004

Înființarea companiei Final Distribution.

Apel Cere oferta