Romana Engleza

Solicită o ofertă
de preț

Cum aleg sistemul de drenaj pentru acoperiș

Harta precipitațiilor, locația construcției și dimensiunile acesteia reprezintă principalele criterii în alegerea sistemului de drenaj.

harta precipitatii Romania

Din punctul de vedere al cantității medii de precipitații anuale se recomandă ca în zonele de deal și de munte să fie folosit sistemul de drenaj de 150mm, acesta având o capacitate mai mare de drenaj al apelor pluviale.

Principalul element de diferențiere al sistemului Novatik în raport cu celelalte sisteme pluviale de pe piață, îl reprezintă secțiunea cu design inteligent, care împiedică revărsarea apei și generează o capacitate de colectare superioară a apelor pluviale.

Novatik A Novatik B

Dimensionarea și configurarea sistemului de drenaj (jgheaburi, burlane și accesorii) se realizează în urma analizei configurației acoperișului, dar și al altor criterii ce țin de debit și lungimea streșinilor. Calculele hidraulice necesare au fost simplificate într-un grafic ce indică dimensiunile jgheaburilor și burlanelor în funcție de volumul de apă care poate fi drenat de pe suprafața învelitorii.

CASA
Unde:
L = 20 m (lungimea totală streașină)
B = 8 m (lățimea suprafeței de acoperiș)
L1 = 13 m (distanța față de capetele jgheabului)
L2 = 7 m (distanța față de capetele jgheabului)

Suprafața = L x B = 20 x 8 = 160 mp
→ L1/(L1+L2) = 13/20 = 0.65

Din calculul făcut rezultă că în această situație este indicat un jgheab cu dimensiunea de minim 125 mm și un burlan cu dimensiunea de minim 87 mm.
GRAFICE
quadra
POTRIVIT PENTRU:
Sistemul rectangular QUADRA vine în întâmpinarea celor care doresc un sistem modern și tradițional în același timp (în perioada interbelică jgheaburile și burlanele rectangulare erau extrem de populare). Acest sistem poate fi adaptat cu ușurință oricărui tip de învelitoare, în ultima vreme arhitecții propunându-l în special pentru învelitorile din tablă fălțuită și prefălțuită. Nu în ultimul rând, sistemul QUADRA 150 poate fi integrat cu ușurință și în zona construcțiilor industriale, fiind o soluție rapidă și eficientă pentru colectarea apelor pluviale în cazul halelor industriale de dimensiuni mici și medii.
POTRIVIT PENTRU:
Potrivit pentru orice tip de arhitectură și în special acolo unde sistemul de drenaj necesită o mobilitate mai mare a burlanelor și traseul acestora întâlnește elemente de construcție care trebuie ocolite sau străpunse. În aceste cazuri, există posibilitatea confecționării coturilor gofrate (tip 2) la orice unghi între 25˚ şi 90˚, fapt ce oferă garanția etanșeității prin dispariția unor elemente de îmbinare. Totodata, datorită mecanismului de strângere al îmbinărilor de jgheaburi în spatele acestora, sistemul RONDA oferă un aspect plăcut, prin îmbinări discrete și adaptabilitate.
ronda
Apel Cere oferta